Indbydelse til: Debatmøde om Kongsted kirke

Torsdag den 26/9 kl. 19 i præstegården. Vi vil orientere om renoveringerne i kirken og økonomien. Desuden vil vi gerne drøfte både disse emner og oplægget Folkekirken i forandring med jer.

Alle i sognet er velkomne til mødet hvor vi meget gerne vil høre jeres mening om vores kirke og drøfte oplægget Folkekirken i forandring med jer.

Oplægget kan læses herunder og vil blive lagt i papirform i kirken. Hvis du gerne vil have mailet oplægget så end en mail om det til kelp@km.dk så bliver det sendt til dig.

Folkekirken i forandring

I januar 2014 løb der er en stor konference af stablen i Haslev om nytænkning i folkekirken ved navn ”Innovation Camp”. 120 præster fra hele landet var samlet i en weekend, hvor vi fik lov til at diskutere udfordringer og succeser, og hvordan vi faktisk er folkekirke eller gerne vil være det. Arrangementet fik mange hug fra kirkens egne rækker, der kaldte det poppet – og modstanderne fik I høj grad held med at bremse den gode debat, som var startet.
I 2016 blev folkekirken rystet i sin grundvold. Ateistisk selskab satte et hårdt angreb ind mod folkekirken med busreklamer og radioreklamer, hvor de missionerede imod folkekirken. Det førte til, at 25.000 danskere  meldte sig ud det år. Pludselig blev det åbenlyst, at den debat vi begyndte i 2014 var nødvendig – det var ikke bare pop og candyfloss.
Debatten er vokset og rundt omkring i landet har folk med stor iver diskuteret kristendom. Det har ikke bare handlet om flere pop-koncerter eller farverige reklamer – nej, folk har været helt nede og rode i kristendommens grundstene.
Drop in-dåb har taget byerne med storm, hvor 500 er blevet døbt sidste år.
I Nakskov har de genindført morgensang og fylder hver onsdag morgen kirken med sangglade mennesker i alle aldre. I Høsterkøb har menigheden lavet en ny gudstjeneste, som har fået folk ind i en ellers tom kirke. I slutningen af Februar  udsendte Himmelev kirke et nyt nadverritual, som de tre præster har udarbejdet sammen med menigheden, fordi man i Himmelev følte, at den skilte mere end den samlede.
Flere og flere mennesker går jævnligt i kirke. Ligesom 2018 toppede mht. indmeldelser.

Her i kirkerne ændrede vi for nogle år siden i gudstjeneste-formen, i efteråret holdt vi Halloween i hallen, i Ulse kirke har der været Taizé-gudstjenester og meget andet. Vi bestræber os på ikke kun at være en kirke for folket – men en kirke med folket. Vi vil rigtig gerne tale med jer om kristendom.
Folkekirken er i forandring. Stille og roligt er den sat i bevægelse.

Hvis du vil være med til at skabe den forandring og tale med os om, hvordan vi er kirke her i Kongsted, Ulse, Vester Egede og Øster Egede, så inviterer vi til debatmøder i efteråret.
Ulse-Egede pastorat holder møde den 19. September kl. 19.00
Kongsted kirke holder møde den 26. September kl. 19.00